Μύκητες στα πόδια – Συμπτώματα και θεραπεία – Μύκητες στα νύχια

Μύκητες στα πόδια

 

Ο μύκητας των ποδιών ενώ μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό πρόβλημα, στην ουσία πρόκειται για έναν σύνθετο όρο που αναφέρεται σε πολλά διαφορετικά προβλήματα μυκητιάσεων στα πόδια.

 

Μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα όπως καύση, κνησμό(φαγούρα), ρωγμές στο δέρμα ή απολέπιση μεταξύ των δαχτύλων του ποδιού ή μπορεί ακόμα και να εκδηλωθεί στα νύχια μέσα από σπάσιμο ή αποχρωματισμό.

 

Το πόδι του αθλητή είναι μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις των ποδιών. Έχει πάρει την ονομασία αυτή καθώς συμβαίνει σε αρκετούς αθλητές λόγω των αθλητικών παπουτσιών και του περιβάλλοντος υγρασίας που έχουν.

 

Μπορείτε πολύ εύκολα να προσβληθείτε, ειδικά αν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστα ντους και περπατάτε με γυμνά πόδια ή φοράτε ιδρωμένα αθλητικά παπούτσια με μειωμένη ανακύκλωση αέρα.

 

Οι μύκητες στα πόδια αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα δημόσια ντους(στο γυμναστήριο), στις πισίνες καθώς επίσης σε ιδρωμένα παπούτσια και κάλτσες τα οποία δεν αναπνέουν ικανοποιητικά.

 

Εκείνο που βοηθάει στην ανάπτυξη των μυκήτων είναι η αυξημένη ζέστη και υγρασία – αυτό είναι το περιβάλλον όπου οι μύκητες ζούνε, αναπτύσσονται και εξελίσσονται.

 

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη μυκητιάσεων στο πόδι.

 

Όμως με την σωστή πρόληψη όπως σαγιονάρες σε κοινά ντούς, συχνό πλύσιμο καθώς και σωστά παπούτσια (να αερίζονται όταν γυμνάζεστε), οι μύκητες στα πόδια δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους σε εσάς.

 

Να έχετε κατά νου ότι ένας μύκητας στα πόδια μπορεί να μεταφερθεί στο υπόλοιπο σώμα όπως στις παλάμες των χεριών καθώς και την βουβωνική χώρα.

 

Οι μύκητες στα πόδια και το πόδι του αθλητή είναι μεταδοτικά, οπότε τα άτομα που έχουν προσβληθεί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Αίτια και παράγοντες που προκαλούν μύκητες στα πόδια και τα νύχια

 

Μύκητες στα πόδια συμπτώματα

 

 • Μύκητες στα πόδια

 

Τα συμπτώματα γύρω από τους μύκητες των ποδιών, περιλαμβάνουν κνησμό, τσούξιμο και καύση μεταξύ των ποδιών και των δαχτύλων καθώς και των πελμάτων.

 

Επίσης οι κυψέλες στα δάχτυλα είναι πλέον ορατές και μπορείτε να διακρίνεται και την απολέπιση του δέρματος στα πόδια σας – συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα ή τις σόλες σας.

 

Τέλος, ένα άλλο σύμπτωμα στις μυκητιάσεις των ποδιών είναι το ξηρό δέρμα στα πέλματα ή στα πλευρά των ποδιών.

 

Οι μύκητες στα πόδια εμφανίζονται ανάμεσα από τα δάχτυλα καθώς και στις φτέρνες.

 

 

 • Μύκητες στα νύχια των ποδιών

 

Όταν αντιμετωπίζεται μύκητες στα νύχια, τότε πολύ πιθανόν όταν ξυπνάτε θα βρίσκετε κομμάτια από τα νύχια σας στο κρεβάτι.

 

Αυτό συμβαίνει καθώς οι μύκητες καταστρέφουν τα νύχια σας, με αποτέλεσμα αυτά να σπάνε κατά την διάρκεια του ύπνου.

 

Τα μολυσμένα νύχια είναι συνήθως παχύτερα από τα κανονικά και μπορούν πολύ εύκολα να στρεβλωθούν ή να παραμορφωθούν.

 

Επίσης, όταν υπάρχουν μύκητες στα νύχια τότε αυτά είναι συνήθως κίτρινα και φαίνονται «γερασμένα».

 

Τέλος, όταν υπάρχει μύκητας στα νύχια είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτός θα εξαπλωθεί και στο δέρμα καθώς και στα υπόλοιπα νύχια.

 

Αν η μόλυνση στα νύχια προχωρήσει πιο πολύ, τότε τα νύχια σας θα χοντρύνουν και οι άκρες θα είναι αδύνατες και θα σπάνε πολύ εύκολα.

 

Τις περισσότερες φορές οι μύκητες στα νύχια προκαλούν μια άσχημα μυρωδιά.

 

 

Διάγνωση

 

Δεδομένου ότι οι μύκητες μπορεί να μοιάζουν με άλλες ασθένειες όπως η ψωρίαση, θα πρέπει να ελέγξετε τα συμπτώματά σας με ένα γιατρό.

 

Ο κατάλληλος γιατρός είναι ο δερματολόγος ή ο ποδολόγος ώστε να σας εξετάσει και να σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.

 

Αν έχετε συμπτώματα από μύκητα στα πόδια, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε το Onycosolve το οποίο έχει 0 παρενέργειες και θα σας βοηθήσει άμεσα στην αντιμετώπιση της μυκητίασης.

 

Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια μυκητίαση, θα δείτε τα πόδια σας να ιδρώνουν πολύ λιγότερο μετά την χρήση του Onycosolve!

 

Ποιους προσβάλει ο μύκητας των ποδιών και των νυχιών;

 

Οι μύκητες στα νύχια και τα πόδια, προσβάλλουν όλους τους ανθρώπους. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να προσβληθούν απ΄ότι οι γυναίκες.

 

Επίσης όσο μεγαλύτεροι είστε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητές σας να προσβληθείτε από κάποιον μύκητα λόγω μειωμένου ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Τέλος, τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη ή καπνίζουν ή περνούν πολύ χρόνο στο νερό(πισίνα ή θάλασσα) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούνε από κάποιον μύκητα στα πόδια ή στα νύχια.

 

 

Πρόληψη

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις μολύνσεις των ποδιών.

 

Αυτά περιλαμβάνουν:

 

 • Να πλένετε συχνά τα πόδια σας με σαπούνι και νερό – σε καθημερινή βάση! Μην ξεχνάτε να τα στεγνώνετε καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.
 • Για να σκοτώσετε τους μύκητες, θα πρέπει να πλένετε τα πόδια σας με νερό πάνω από τους 60c.
 • Να κάνετε συχνά απολύμανση των παπουτσιών σας
 • Να τοποθετείτε αντιμυκητιακή σκόνη στα πόδια σας κάθε μέρα ή να ψεκάζεστε με το Onycosolve
 • Μην μοιράζεστε ποτέ κάλτσες, παπούτσια ή πετσέτες με άλλους
 • Να φοράτε πάντα παντόφλες σε δημόσια ντους, πισίνες και άλλους ανοιχτούς δημόσιους χώρους
 • Αν αθλείστε, να φοράτε κάλτσες και παπούτσια που «αναπνέουν»
 • Να αλλάζετε τις κάλτσες σας όταν ιδρώνετε
 • Αν έχετε την ευκαιρία, να φοράτε κάθε μέρα διαφορετικά παπούτσια. Αν έχετε 2 ζευγάρια, μπορείτε να τα αλλάζετε μέρα παρά μέρα. Έτσι τα δίνετε την δυνατότητα να στεγνώσουν και να μην έχουν υγρασία , όπου θα δώσει την δυνατότητα στους μύκητες να αναπτυχθούν.

 

Αντιμετώπιση – Θεραπεία για μύκητες ποδιών

 

Μυκητες στα ποδια αντιμετώπιση

 

Για να αντιμετωπίσετε ικανοποιητικά και οριστικά τους μύκητες στα πόδια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο όπου θα εφαρμοστεί τοπικά στην μολυσμένη περιοχή ή να λάβετε μια αγωγή από το στόμα

 

Τα πόδια και οι ανοιχτές πληγές θα πρέπει να διατηρούνται στεγνά ανά πάσα στιγμή για να μην μπορεί ο μύκητας να αναπτυχθεί(οι μύκητες αναπτύσσονται σε υγρά περιβάλλοντα).

 

Το αντιμυκητιασικό φάρμακο που έχουμε δοκιμάσει και είχαμε άμεσα αποτελέσματα είναι το Onycosolve.

 

Σε αντίθεση με άλλες αλοιφές για μύκητες στα πόδια(είτε φυτικές είτε με περισσότερες ουσίες), το Onycosolve είχε άμεσα αποτελέσματα(σε 5 ημέρες) και οι μύκητες στα νύχια και τα πόδια εξαφανίστηκαν ολοσχερώς, δίχως να ξανά εμφανιστούν.

 

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σπρέι Onycosolve, στην επίσημη ιστοσελίδα και να κάνετε την παραγγελία σας online(θα το παραλάβετε εντός 1-3 εργάσιμων ημερών)

 

Η αγωγή από το στόμα διαρκεί πολύ περισσότερο διάστημα(θα χρειαστείτε περίπου 6-12 μήνες για οριστική απομάκρυνση των μυκήτων) και δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα.

 

Εάν δε θεραπευτούν οι μύκητες στα νύχια και τα πόδια, μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα επιβλαβείς συνέπειες στους ασθενείς.

 

Σε προχωρημένες περιπτώσεις ο ασθενής δεν θα μπορεί ακόμα και να περπατήσει από τους μύκητες στα πόδια.

 

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η μυκητίαση στα νύχια και τα πόδια μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους – είναι πολύ συχνό φαινόμενο η μετάδοση σε άλλα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιώντας κοινά ρούχα, πετσέτες πλυσίματος χεριών, κ.α.

 

Αν πάσχετε από μύκητες στα νύχια ή τα πόδια, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε αγωγή με το σπρέι Onycosolve ώστε να έχετε γρήγορα και οριστικά αποτελέσματα.

 

Μύκητες στα πόδια αλοιφή

 

Υπάρχουν διάφορες αλοιφές για τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια. Έχοντας δοκιμάσει παραπάνω από 4 διαφορετικά προϊόντα, δεν είδα κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Το σπρέι για μύκητες ποδιών Onycosolve ήταν αυτό που πραγματικά μου έδωσε μια ηλιαχτίδα ελπίδας από την 2η ημέρα.Οι απολεπίσεις άρχισαν σιγά σιγά να εξαφανίζονται και την πρώτη εβδομάδα το πόδι μου είχε επανέρθει σε σημαντικό βαθμό, στην αρχική του κατάσταση.

Έχοντας 2 μπουκαλάκια Onycosolve συνέχισα την αγωγή για 2 εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστεί ο μύκητας και να επουλωθούν οι πληγές.Μετά τις 2 εβδομάδες τοποθέτησα μια κρέμα για μύκητες ποδιών, όχι όμως για να δράσει κατά του μύκητα αλλά για επανόρθωση της επιδερμίδας.

 

Φυσική αντιμετώπιση

 

Αντιμετώπιση με μηλόξυδο

 

Το μηλόξυδο ή αλλιώς μηλίτης μήλου είναι μια θαυματουργή θεραπεία για πολλά πράγματα.

 

Είναι επίσης ένα από τα φυσικά φάρμακα που χρησιμοποιούν αρκετοί για τους μύκητες των ποδιών.

 

Η σωστή εφαρμογή είναι να κάνετε ένα ποδόλουτρο με μηλόξυδο και ζεστό νερό, 2 φορές την ημέρα.

 

Συνδυαστικά μπορείτε να προσθέσετε και αλάτι Epsom.

 

Προσωπικά δεν είχα τα επιθυμητά αποτελέσματα με την εφαρμογή του μηλόξυδου στους μύκητες των ποδιών.

 

Το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τα πόδια μου πιο μαλακά και πιο λεία.

 

Λάδι τσαγιού

 

Το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και αρκετοί το προτείνουν για μύκητες των νυχιών και των ποδιών.

 

Το να μουλιάσετε τα πόδια σας στο νερό με λάδι από δέντρα τσαγιού, θα σκοτώσει τον μύκητα και θα τον εμποδίσει από το να εξαπλωθεί.

 

Δυστυχώς το αποτέλεσμα με έλαιο τσαγιού είναι προσωρινό καθώς οι μύκητες επανέρχονται ξανά μετά από 1-2 ημέρες.

 

Λευκό ξύδι με μαγειρική σόδα

 

Η μαγειρική σόδα δεν θα αντιμετωπίσει τον μύκητα στα πόδια αλλά θα τον εμποδίσει να εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σώμα ή στα υπόλοιπα δάχτυλα του μολυσμένου ποδιού σας.

 

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και μαγειρική σκόνη μαζί με νερό και να κάνετε ποδόλουτρο 2-3 φορές την ημέρα.

 

Προσοχή: Αυτή η μέθοδος δεν θα καταπολεμήσει τους μύκητες, παρά μόνο θα προλάβει την μεγαλύτερη εξάπλωσή τους στο δέρμα σας.

 

Μύκητες στα πόδια χλωρίνη

 

Μια μέθοδος που συχνά συναντάται στο διαδίκτυο είναι το ποδόλουτρο με χλωρίνη και νερό.

 

Σας προτείνουμε να ΜΗΝ το δοκιμάσετε ποτέ καθώς μπορεί να μολύνετε όλο σας το σώμα!

 

Οι ανοιχτές πληγές που έχετε από τους μύκητες θα «πλημμυρίσουν» με χλωρίνη όπου θα μεταφερθεί σε όλο σας το σώμα.

 

Το λιγότερο που θα αντιμετωπίσετε είναι η μεγάλη καύση στις ανοιχτές πληγές ενώ το χειρότερο είναι να μολύνετε άλλες περιοχές του σώματός σας!

 

Με οξυζενέ

 

Μια άλλη σπιτική μέθοδος είναι η δημιουργία μείγματος με οξυζενέ και νερό(1 μέρος οξυζενέ και 3 μέρη νερό).

 

Κάντε 2 φορές την ημέρα ποδόλουτρο και θα δείτε τους μύκητες να περιορίζονται.

 

Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι πως τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα και επίσης χρειάζεται αρκετός καιρός(πάνω από 6 μήνες) για να έχετε κάποιο αποτέλεσμα.

 

Αυτό που σας προτείνουμε και έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις μολύνσεων του ποδιού, είναι το Onycosolve.

 

Το σπρέι αυτό χρησιμοποιείται τόσο ως πρόληψη αν έχετε κάποια συμπτώματα όσο και ως θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια.