7 παράγοντες που αυξάνουν τη πιθανότητα της ανάπτυξης μυκήτων στα νύχια των ποδιών σας.

7 παράγοντες που αυξάνουν τη πιθανότητα της ανάπτυξης μυκήτων στα νύχια των ποδιών σας.

 

Τα πρώτα σημάδια για να καταλάβετε την ανάπτυξη μυκήτων στα νύχια των ποδιών σας είναι μικρά λευκά ή κίτρινα σημάδια που θα παρατηρήσετε να εμφανίζονται στα νύχια σας. Μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και να εξαπλωθούν σταδιακά. Στο επόμενο στάδιο αυξάνεται η πυκνότητα των νυχιών σας.

Ο μύκητας των νυχιών συνήθως προκαλείται από ένα είδος μυκήτων που ονομάζονται δερματόφυτα (Candida). Η μυκητίαση εισέρχεται στο δέρμα και αναπτύσσεται σε ζεστές και υγρές συνθήκες. Από εκεί μπορούν πολύ εύκολα να ευδοκιμήσουν και να εξαπλωθούν και σε άλλες κοντινές περιοχές.

  Οι ακόλουθοι 7 παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν οι μύκητες των ποδιών.

  • Έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι με οικογενειακό ιστορικό μυκητίασης των ποδιών είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν και οι ίδιοι.
  • Κατά 30% αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτύξετε μύκητες στα νύχια των ποδιών σας αν πάσχετε από διαβήτη. Επίσης τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν.
  • Η ψωρίαση είναι ένας ακόμη παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε μύκητες στα πόδια σας. Η ψωρίαση είναι μια πάθηση του δέρματος κατά την οποία στο δέρμα εμφανίζονται κυψέλες με παχύ και κόκκινο δέρμα και έχουν μια εμφάνιση σαν το δέρμα σας να ξεφλουδίζεται.
  • Τα παπούτσια που προτιμάτε μπορεί να είναι επιβλαβή για τα νύχια των ποδιών σας. Αν επιλέγετε να φοράτε στενά παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλα σας τότε αυξάνεται τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποια στιγμή μυκητίαση στα νύχια των ποδιών σας. Προτιμάτε παπούτσια που επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν. Φροντίστε επίσης αν φοράτε κάλτσες με τα παπούτσια σας, αυτές να είναι από ελαφρύ ύφασμα που δεν θα κάνουν τα πόδια σας να ιδρώνουν. Πάντα να επιλέγετε παπούτσια  στο σωστό νούμερο και ποτέ σε μικρότερο.
  • Αν χτυπήσετε τα πόδια σας ή αν έχετε τη πάθηση που κάνει το δέρμα να μπαίνει μέσα στο νύχι αυξάνονται οι πιθανότητες της μυκητίασης.
  • Ποτέ μην περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους όπως γυμναστήρια ή πισίνες και ντουζ καθώς επηρεάζεται αρνητικά η υγεία των ποδιών σας.
  • Αν ιδρώνετε πολύ ή πάσχετε από υπερίδρωσή, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε μύκητες στα πόδια σας καθώς αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα.

 

Το να μπορέσετε να ξεπεράσετε και να αφήσετε πίσω σας τους μύκητες στα πόδια σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όχι όμως και ακατόρθωτο.

Θα χρειαστεί να κάνετε ποδόλουτρα, να φοράτε ειδικές κρέμες και σπρέι όπως το onycosolve και να αλλάξετε το τρόπο που περιποιείστε τα πόδια σας.

Επίσης είναι απαραίτητο για τη σταδιακή βελτίωση σας να είστε απόλυτα τυπικοί με την αγωγή του onycosolve και να μην ξεχνάτε να ακολουθείται όλα τα βήματα της θεραπείας σας.

Αν στη παραπάνω λίστα βρήκατε κάτι που σας αφορά και μπορείτε να το αλλάξετε τότε να το κάνετε.

Να φοράτε πάντα καθαρά παπούτσια και κάλτσες και να διατηρείτε τα πόδια σας καθαρά και υγιή.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!