Γιατί είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε γρήγορα τους μύκητες των ποδιών

Γιατί είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε γρήγορα τους μύκητες των ποδιών

Όσον αφορά τις ασθένειες είναι γνωστό ότι η πρόληψη πολλές φορές είναι πιο σημαντική από τη θεραπεία. Για να μπορούμε να αποφύγουμε κάτι όμως πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τι είναι αυτό. Πως μπορείς να προληφθείς από κάτι όταν αγνοείς την ύπαρξη του; Αυτό ακριβώς ισχύει με τους μύκητες των ποδιών .

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τι είναι οι μύκητες των νυχιών παρ’ ότι αυτοί εμφανίζεται στο 13% του παγκόσμιου πληθυσμού. Γι’ αυτό και πολλοί δεν μπορούν με ευκολία να αναγνωρίσουν τα πρώτα συμπτώματα των μυκήτων των ποδιών. Καταλήγουν να το ανακαλύψουν όταν πλέον έχουν μια βαριάς μορφής μυκητίαση στα νύχια τους. Μια τέτοια σοβαρής μορφής μυκητίαση είναι πιο δύσκολο αλλά και πιο χρονοβόρο να θεραπευτεί. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μολυνθούν πολλά νύχια αλλά και να ξαναεμφανιστεί.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντική η σωστή πληροφόρηση και η έγκαιρη διάγνωση της μυκητίασης των νυχιών. Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματα και πως αυτά χαρακτηρίζονται ως ήπια ή σοβαρά. Φυσικά πρέπει να γνωρίζετε και πως μπορεί να μολυνθείτε από μύκητες στα νύχια των ποδιών. 

Τι πρέπει να προσέχετε για να μην εμφανίσετε μύκητες στα νύχια

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που μολύνουν τα νύχια. Αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως είναι οι τουαλέτες, τα γυμναστήρια, τα αποδυτήρια ακόμα και τα παπούτσια σας.

Είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε μυκητίαση αν δανείσετε τα παπούτσια ή τις παντόφλες σας σε κάποιον που ήδη έχει. Ακόμα κι αν έχουν κάποια διαφορετική λοίμωξη όπως ψωρίαση ή «πόδι του αθλητή»  είναι πολύ πιθανό εσείς να πάθετε μυκητίαση.

Καλό είναι να είστε πάντα ενήμεροι για να είστε και προετοιμασμένοι. Είναι ένας από τους πιο βασικούς τρόπους να αποφύγετε τη μυκητίαση για πάντα.

Ποια είναι τα συμπτώματα των μυκήτων;

Μπορεί να μολυνθείτε από τους μύκητες χωρίς να το γνωρίζετε. Θα μπουν και θα αναπτύσσονται στα νύχια σας χωρίς να υπάρχουν κάποια εμφανή σημάδια. Μέχρι να το καταλάβετε οι μύκητες θα βρίσκονται ήδη πολύ βαθιά στα στρώματα των νυχιών.

Γι’ αυτό πρέπει να είστε ενήμεροι και να παρατηρείται τα νύχια σας για συμπτώματα.

Ήπια – αρχικά συμπτώματα μυκητίασης των νυχιών

 • Μικρά λευκά σημάδια εμφανίζονται στην επιφάνεια των νυχιών
 • Τα νύχια γίνονται πιο σκληρά και είναι δύσκολο να τα κόψετε
 • Τα μολυσμένα νύχια αλλάζουν χρώμα, συνήθως αποκτούν μια κίτρινη ή καφέ απόχρωση
 • Παρουσιάζεται φαγούρα και έντονη εφίδρωση στα πόδια
 • Η επιφάνεια των νυχιών γίνεται ανώμαλη
 • Τα νύχια ξεφλουδίζουν

Σοβαρά συμπτώματα μόλυνσης των νυχιών από μύκητα

 • Τα νύχια αποκτούν άσχημη οσμή
 • Το νύχι μπορεί να φύγει από το δάχτυλο αφήνοντας μόνο τη ρίζα επάνω
 • Πρήξιμο του μολυσμένου νυχιού που καθιστά δύσκολο το περπάτημα
 • Τα νύχια αποσυντίθενται και πέφτουν
 • Τα νύχια αποκτούν ένα άσχημο καφέ ή μαύρο χρώμα
 • Είναι χοντρά και έχουν περίεργο σχήμα

Τώρα μπορείτε να γνωρίζετε ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της μυκητίασης των νυχιών. Θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να αντιμετωπίσετε τη μυκητίαση αν μπορέσετε να την αναγνωρίσετε από τα ήπια – αρχικά συμπτώματα. Να είστε παρατηρητικοί και οι γυναίκες που βάφετε τα νύχια σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα να τα ξεβάφετε και να παρατηρείτε προσεκτικά την επιφάνεια τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ποιοι είναι οι τρόποι που μπορεί να μολυνθούν τα νύχια σας ούτως ώστε να μπορείτε να προφυλαχθείτε.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!