Λάθη που κάνετε και μπορεί να κολλήσετε μύκητες των νυχιών ή να τους μεταδώσετε αν έχετε

Λάθη που κάνετε και μπορεί να κολλήσετε μύκητες των νυχιών ή να τους μεταδώσετε αν έχετε

Οι μύκητες των νυχιών ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας έτσι την μυκητίαση ως μια από τις ευκολότερες λοιμώξεις που μπορεί να κολλήσει ο καθένας.

Εφόσον είναι μια τόσο συχνή μόλυνση υπάρχουν πολλές οδηγίες για τη θεραπεία των μυκήτων των νυχιών είτε στο σπίτι, είτε με φάρμακα. Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική αλλά και εύκολη στη χρήση όπως είναι το σπρέι ONYCOSOLVE.

 

Υπάρχουν 2 τρόποι για να εμφανίσετε μύκητες στα νύχια των χεριών ή των ποδιών σας.

Ο πρώτος είναι να μολυνθείτε εσείς οι ίδιοι και ο δεύτερος είναι να κολλήσετε τους μύκητες από κάποιον άλλο άνθρωπο.

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που ανήκουν στην οικογένεια των Δερματόφυτων. Αυτοί είναι οι οργανισμοί που αναπτύσσονται σε ζεστό, σκοτεινό και υγρό περιβάλλον και δεν χρειάζονται το φως του ήλιου για να επιβιώσουν.

Η βασική πηγή τροφής των δερματόφυτων είναι η κερατίνη των νυχιών σας. Καθώς τρώνε την κερατίνη, τα νύχια σας εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα των μυκήτων.

Έτσι το μολυσμένο νύχι σας θα γίνει πιο εύθραυστο, χάνει την συνήθη απόχρωση του, γίνετε πιο παχύ και παραμορφωμένο και με το πέρας των ημερών μπορεί ακόμα και να φύγει εντελώς από τη βάση του. 

Αν δεν θεραπεύσετε έγκαιρα την λοίμωξη τότε τα επόμενα συμπτώματα που σας περιμένουν είναι ο έντονος πόνος και η πολλή άσχημη οσμή που θα αναβλύζει το μολυσμένο νύχι.

 

Η ανάπτυξη των μυκήτων πριν εμφανιστούν

Οι μύκητες στα πόδια πρέπει να διεισδύσουν στην επιδερμίδα σας για να μπορέσει να αναπτυχθεί η μόλυνση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από μικρές εγκοπές στην επιφάνεια των νυχιών σας είτε από τυχόν παρανυχίδες που μπορεί να έχετε ή ακόμα από κοψίματα στην επιδερμίδα κοντά στην περιοχή των νυχιών. Μόλις οι μύκητες βρεθούν στην επιδερμίδα κάτω από το νύχι σας αρχίζουν να μεγαλώνουν.

Θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε μολυνθεί. Συνήθως το πρώτο που θα παρατηρήσετε στα νύχια σας είναι η κιτρινωπή απόχρωση ή τα λευκά στίγματα.

Αν η θεραπεία ξεκινήσει σε αυτό το αρχικό στάδιο τότε θα είναι πολύ εύκολη η αντιμετώπιση των μυκήτων με το σπρέι ONYCOSOLVE, σε αντίθετη περίπτωση θα δυσκολευτείτε αρκετά παραπάνω.

 

Συνήθεις τρόποι μόλυνσης από μύκητες στα νύχια

 

Περπατάτε ξυπόλητοι

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να μολυνθούν τα νύχια των ποδιών σας είναι αν περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους που έχουν υγρές επιφάνειες. Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται οι πισίνες, τα αποδυτήρια, τα ιαματικά λουτρά και τα δημόσια ντους.

Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να κυκλοφορούν ξυπόλητοι σε τέτοια μέρη. Αν θέλετε να αποφύγετε τους μύκητες το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φοράτε σαγιονάρες.

 

Κηπουρική

Η κηπουρική με γυμνά χέρια είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να εμφανίσετε μύκητες στα νύχια των χεριών σας. Αν χειρίζεστε χώμα, λίπασμα, βρωμιές ή κομπόστ φροντίστε να φοράτε πλαστικά, χοντρά γάντια.

Τα δερματόφυτα υπάρχουν φυσικά στο έδαφος και μπορούν με μεγάλη ευκολία να εισχωρήσουν κάτω από την επιφάνεια των νυχιών σας. Τα γάντια από καουτσούκ είναι ιδανικά όμως πρέπει πάντα να τα πλένετε σχολαστικά μετά από κάθε χρήση, όπως και τα χέρια σας πολύ συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

Εργαλεία μανικιούρ – πεντικιούρ

Μπορείτε εύκολα να κολλήσετε μύκητες από την κοινή χρήση εργαλείων μανικιούρ και πεντικιούρ. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα ινστιτούτα νυχιών που δεν ακολουθούν τους σωστούς κανόνες υγιεινής.

Ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχτείτε είναι να επισκέπτεστε καλά ινστιτούτα ή ακόμα να φέρνετε τα δικά σας εργαλεία. Ποτέ μην μοιράζεστε τα δικά σας εργαλεία με άλλους ανθρώπους. Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε ποιος μπορεί να έχει μολυνθεί.

 

Από το εσωτερικό των παπουτσιών ή των γαντιών σας

Το εσωτερικό των παπουτσιών και των γαντιών σας διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξάπλωση των μυκήτων. Αν πρέπει να φοράτε τα παπούτσια σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα βεβαιωθείτε ότι πόδια σας παραμένουν στεγνά. Κάθε βράδυ να ψεκάζετε τα παπούτσια σας με το σπρέι ONYCOSOLVE και κάθε πρωί τα πόδια σας πριν βάλετε κάλτσες.

Φορέστε συνθετικές κάλτσες που επιτρέπουν στο πόδι σας να αερίζεται και να αναπνέει. Επίσης δεν πρέπει οι κάλτσες να κάνουν τα πόδια σας να ιδρώνουν. Αποφύγετε τη χρήση μάλλινων και βαμβακερών υφασμάτων στα πόδια σας με κάθε τρόπο.

Αλλάζετε κάθε μέρα και φοράτε ένα νέο και καθαρό ζευγάρι κάλτσες. Σε κάθε ευκαιρία που έχετε βγάζετε τα παπούτσια σας ούτως ώστε να αναπνέουν τα πόδια σας. Όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες φοράτε ανοιχτά παπούτσια όπως τα πέδιλα.

 

Αγγίζετε τα μολυσμένα νύχια σας

Αν αγγίξετε ένα νύχι που είναι μολυσμένο μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε άθελα σας τους μύκητες και σε άλλα νύχια. Όταν πρέπει να περιποιηθείτε τα μολυσμένα νύχια σας φορέστε γάντια για να μπορέσετε να προστατέψετε τα υπόλοιπα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάντια μιας χρήσης και να κόβετε το κομμάτι που αντιστοιχεί στο μολυσμένο νύχι.

Πάντα να πλένετε πολύ καλά τα χέρια με ένα ήπιο αντισηπτικό αφού περιποιηθείτε τα νύχια σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση των μυκήτων.

 

Χρησιμοποιείτε πετσέτες άλλων ανθρώπων

Οποιοσδήποτε μικροοργανισμός μπορεί να μείνει σε μια πετσέτα που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί είτε από εσάς είτε από άλλο άτομο.

Κάτι που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε κάθε φορά μια νέα καθαρή πετσέτα ή μπορείτε να στεγνώνετε τα νύχια σας με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Προσέχετε πάντα να στεγνώνετε και την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα γιατί πολλοί άνθρωποι την παραβλέπουν.

 

Δεν κόβετε σωστά τα νύχια σας

Πρέπει να κόβετε τα νύχια σας ίσια και κοντά για να αποφύγετε να εισχωρήσουν οι μύκητες από κάτω τους. Σιγουρευτείτε επίσης ότι το νύχι σας δεν μπαίνει μέσα στο δέρμα. Έτσι και θα πονάτε αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες να αναπτυχθούν μύκητες.

Εάν έχουν μολυνθεί τα νύχια των ποδιών ένα σπρέι κατά των μυκήτων όπως το ONYCOSOLVE θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους μύκητες. Ψεκάζετε τα νύχια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, το πρωί πριν φορέσετε τα παπούτσια σας και το βράδυ αφού θα κάνετε το μπάνιο σας.

Δυστυχώς πολλές φορές όσο και να προφυλαχτείτε δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε την μόλυνση. Κάτι που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρείτε τα νύχια σας συχνά για να εντοπίσετε έγκαιρα τα πρώτα σημάδια των μυκήτων.

Αμέσως μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια ξεκινήστε άμεσα την θεραπεία. Το σπρέι ONYCOSOLVE είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να ξεφορτωθείτε εύκολα και γρήγορα τους μύκητες.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες.

Από τη στιγμή που το νύχι σας θα μαυρίσει ή θα ξεκολλήσει τότε δυστυχώς η πορεία είναι διαγεγραμμένη. Περιμένετε το νύχι σας να πέσει και φροντίστε τα αναλόγως με το σπρέι ONYCOSOLVE μέχρι να φυτρώσει και πάλι το νέο υγιές νύχι.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!