Μύκητες νυχιών θεραπεία με Vicks: Μύθος ή πραγματικότητα;

Μύκητες νυχιών θεραπεία με Vicks

Μύθος ή πραγματικότητα;

μυκητες νυχιων θεραπεια με vicks

 Σίγουρα θα έχετε διαβάσει ή ακούσει και εσείς ότι το vicks μπορεί να θεραπεύσει τους μύκητες των νυχιών.

Είναι όμως αλήθεια ή ακόμα ένας μύθος γύρω από την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης;

Ειλικρινά, είναι δεκάδες οι φορές που κάποιος γνωστός μου έχει αναφέρει σχετικά με τους μύκητες νυχιών και τη θεραπεία με vicks.

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια απλή αλοιφή που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για εντριβές!

Κατανοώ πλήρως ότι αρκετοί δοκιμάζουν το vicks για τη θεραπεία των μυκητών λόγω οικονομικού κόστους, γι’αυτό πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω σε εμένα προσωπικά!

Αν και όταν βγάζω μύκητες χρησιμοποιώ πάντα το σπρέυ Fresh Fingers με 100% αποτελεσματικότητα μέσα σε μερικές ημέρες, αυτή την φορά έκανα μια εξαίρεση ώστε να δοκιμάσω το vicksγια μύκητες νυχιών!

Ποια είναι όμως τα συστατικά του vicks;

Το vicks περιλαμβάνει θυμόλη, μενθόλη, καμφορά καθώς και έλαιο ευκάλυπτου – αυτό που το δίνει ένα τόσο δυνατό «άρωμα».

Υπάρχουν μερικές μελέτες που η χρήση του vicks έχει δοκιμαστεί σε διαφορετικούς μύκητες και όχι νυχιών με μεγάλη βλάβη και είχε αρκετά καλή αποτελεσματικότητα.

Όμως έρευνες πάνω σε μύκητες νυχιών με μεγάλη βλάβη, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Σε μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Michigan, οι θεραπευτές έκαναν θεραπεία με vicks στους μύκητες νυχιών των ασθενών που είχαν σημαντικές βλάβες.

Η εφαρμογή του προϊόντος καθημερινά στο μολυσμένο νύχι βοήθησε την κατάσταση σε 32 από τους 85 συνολικά παθόντες – ποσοστό μικρότερο από 1 στους 2.

Οι ασθενείς αυτοί είδαν μια πρόοδο στη θεραπεία του μύκητα των ποδιών μέσα σε ένα διάστημα 5 με 16 μήνες – διάστημα που κρίνεται τεράστιο για θεραπεία.

 

Η προσωπική μου εμπειρία με το vicks για θεραπεία του μύκητα στα πόδια

Αποφάσισα να αγοράσω μια καινούργια κρέμα vicks ώστε να είναι φρέσκια και να μην χρησιμοποιήσω αυτήν που έχω ανοιχτή για εντριβές.

Με αυτόν τον τρόπο ήμουν σίγουρος ότι όλα τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά, ήταν εκεί!

Είχαν ένα μικρό τραυματισμένο νύχι που είχε μολυνθεί από μύκητα – πιθανόν λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και της κοινόχρηστης πισίνας.

Εφάρμοζα το vicks στην περιοχή κάθε μέρα πρωί βράδυ με μια μπατονέτα – όσο μπορούσα τοποθετούσα και vicksκάτω από το μολυσμένο νύχι.

Έβαζα μόνο μια μικρή-επαρκής ποσότητα, έτσι ώστε να καλύπτω εντελώς το μολυσμένο νύχι.

Επαναλάμβανα κάθε μέρα για 6 μήνες, πρωί βράδυ.

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία μου με vicks

Η θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια με vicks, είχε κάποια θετικά αποτελέσματα.

Μετά από 6 μήνες το νύχι μου είχε γίνει σκληρό ενώ έφυγε το κιτρινωπό χρώμα που είχε αποκτήσει λόγω του μύκητα.

Ο μύκητας όμως φαίνεται να είναι ακόμα εκεί, καθώς το νύχι μου δεν έγινε υγιές όπως ήταν πριν την ονυχομυκητίαση.

Αν έχετε μύκητες νυχιών και θέλετε να κάνετε θεραπεία με vicks, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε όμως μην περιμένετε σημαντικά ή γρήγορα αποτελέσματα.

 

 

Πόσο καλά λειτουργεί η θεραπεία του μύκητα στο πόδι με το vicks;

Με τα χρόνια έχουμε ακούσει από πολλούς ανθρώπους που είχαν μεγάλη επιτυχία με το vicksστη θεραπεία των μυκητών στα πόδια. Οι μύκητες ποδιών είναι από τις πλέον δύσκολες παθήσεις για να αντιμετωπιστούν καθώς απαιτούν πειθαρχία στο πρόγραμμα ίασης και καλή μελέτη των φαρμάκων που θα χρησιμοποιήσετε.

Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν αποτυχία με τα ακριβά, συνταγογραφούμενα φάρμακα ενώ βρίσκουν σημαντική επιτυχία με δημοφιλή spray όπως το Fresh Fingers.

Μην ξεχνάμε πως μερικοί γιατροί συνταγογραφούν ακόμα και φάρμακα που απαιτούν την λήψη από το στόμα – κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ονυχομυκητίασης, όταν δεν υπάρχει καμμία άλλη συμβατική λύση αντιμετώπισης.

Οι μύκητες στα πόδια είναι αρκετά μεταβλητοί και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξουν ή να μεταφερθούν από το ένα δάχτυλο στο άλλο, μεγαλώνοντας και επεκτείνοντας την μόλυνση στα πόδια.

Η πιο γρήγορη και δοκιμασμένη λύση για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών, είναι κάποιο από τα διάφορα σπρέυ που κυκλοφορούν.

Μεγάλη προσοχή δείξτε στις κριτικές από πελάτες – έτσι μόνο θα βρείτε ποιο είναι εκείνο το sprayπου δουλεύει 100% για την αντιμετώπιση του μύκητα.

Εγώ προσωπικά, πάντα όταν έχω να αντιμετωπίσω μύκητες νυχιών, επιλέγω το FreshFingersκαθώς είναι το νο1 σπρέι σε αποτελεσματικότητα αλλά και σε χρόνο ίασης των μυκητών.

 

Άλλοι μέθοδοι αντιμετώπισης των μυκητών στο σπίτι

Πέρα από το vicks, υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των μυκητών στο σπίτι, που όμως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Άλλοι μέθοδοι αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών στο σπίτι περιλαμβάνουν την θεραπεία με ξύδι, με χλωρίνη,κ.α.

Καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι αποτελεσματική και 100% ασφαλή, όσο ένα πιστοποιημένο sprayαντιμετώπισης, όπως είναι το δοκιμασμένο και με εκατοντάδες κριτικές, Fresh Fingers.

 

[ Δείτε εδώ το FreshFingers και επωφεληθείτε 50% έκπτωση από την ιστοσελίδα μας ]

 

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!