Μυκητες νυχιων

Μύκητες στα νύχια

μύκητες νυχιώνΟι μύκητες νυχιών είναι μια κοινή κατάσταση που ξεκινάει από ένα λευκό ή κίτρινο σημείο στην άκρη ενός νυχιού.

Καθώς οι μύκητες πολλαπλασιάζονται και γίνονται βαθύτεροι στο νύχι, ο μύκητας των νυχιών μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του νυχιού, πάχυνση και θρυμματισμό στην άκρη.

Οι μύκητες στα νύχια μπορεί να προκαλέσουν πολλά διαφορετικά προβλήματα στο πόδι σας και όχι μόνο ένα – ενώ μπορεί με ευκολία να μεταφερθεί από το ένα νύχι στο άλλο.

Ο μύκητας των νυχιών ονομάζεται επίσης ονυχομυκητίαση. Όταν ο μύκητας μολύνει τις περιοχές μεταξύ των ποδιών και του δέρματος, τότε αυτή η κατάσταση ονομάζεται «το πόδι του αθλητή».

Συνήθως προκαλείται από υγρές καταστάσεις όπως αθλητικά παπούτσια ιδρωμένα, περπάτημα ξυπόλυτοι σε δημόσια ντους, κ.α.

 

Μύκητες στα νύχια συμπτώματα

Τα συμπτώματα από τους μύκητες, τις περισσότερες φορές είναι ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

 • Λευκό έως κιτρινοκαφέ χρώμα στο νύχι
 • Εύθραυστο με ευκολία στο σπάσιμο
 • Διαστρέβλωση
 • Συνήθως το νύχι με μύκητα μυρίζει άσχημα

 

Πότε πρέπει να δείτε έναν γιατρό

Θα πρέπει να δείτε οπωσδήποτε έναν ποδολόγο εάν κάνετε θεραπεία και οι μύκητες δεν υποχωρούν.

Η καλύτερη θεραπεία τόσο για τους μύκητες των νυχιών όσο και για τους μύκητες στα πόδια είναι το σπρέι Onycosolve.

Το συγκεκριμένο σπρέι χρησιμοποιεί φυτικά συστατικά και καταπολεμάει τους μύκητες εύκολα και γρήγορα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 2 ημέρες θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα και η εξάπλωση του μύκητα θα σταματήσει!

 

μύκητες στα νύχιαΑιτίες για τους μύκητες των νυχιών – Φωτογραφίες από μύκητες στα νύχια

Οι μολύνσεις των μυκητιασικών νυχιών προκαλούνται από διάφορους μύκητες. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ένας τύπος μύκητα που ονομάζεται δερματόφυτο.

Η λοίμωξη στα νύχια μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε άτομα και σε οποιαδήποτε ηλικία – είναι όμως πιο συνηθσμένη στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με μειωμένο ανοσοποιητικό.

Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει από το πόδι του αθλητή(μόλυνση στα πόδια) και να εξαπλωθεί από το ένα δάχτυλο στο άλλο.

Οι μυκητιάσεις των ποδιών και των νυχιών μπορούν να κολληθούν είτε από άλλο άτομο(σπάνια) είτε από κοινές πετσέτες, βρεγμένα δάπεδα,κ.α.

 

Παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν μύκητες

Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μυκήτων των νυχιών είναι:

 • Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι καθώς λόγω μειωμένης ροής αίματος είναι περισσότεροι επιρρεπείς σε μυκητιάσεις.
 • Οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά
 • Άνθρωποι με ιστορικό στο «πόδι του αθλητή»
 • Να περπατάτε ξυπόλυτοι σε κοινόχρηστους χώρους όπως πισίνες, γυμναστήρια και ντους.
 • Να έχετε ψωρίαση.

Μια σοβαρή περίπτωση μύκητα των νυχιών μπορεί να είναι οδυνηρή και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα νύχια σας.

μύκητας νυχιώνΕπίσης μπορεί να προκαλέσει άλλες σοβαρές λοιμώξεις και να εξαπλωθούν πέρα από τα πόδια – ειδικά αν έχετε κατεσταλμενο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν έχετε διαβήτη τότε ανήκετε στην υψηλή ομάδα κινδύνου για μόλυνση στα νύχια. Αυτό σημαίνει πως ένας οποιοσδήποτε μικρός τραυματισμός ή ουλή στο πόδι, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σοβαρή επιπλοκή.

 

 

Πρόληψη για τους μύκητες στα νύχια

Οι παρακάτω ενέργειες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του μύκητα των νυχιών ή των επιμολύνσεων όπως το πόδι του αθλητή.

 • Να πλένετε συχνά τα χέρια και τα πόδια σας. Ειδικά τα πόδια σας, κάθε μερά μόλις βγάζετε τα παπούτσια σας να τα πλένετε με αντιβακτηριακό σαπούνι.
 • Μην ξεχνάτε να πλένετε ακόμα την περιοχή γύρω από τα δάχτυλα καθώς εκεί δημιουργούνται οι περισσότερες εστίες μυκητιάσεων.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα αθλητικά παπούτσια – να τα αερίζετε επαρκώς κι αν έχετε την δυνατότητα να φοράτε διαφορετικά παπούτσια κάθε ημέρα(αν έχετε 2 ζευγάρια να τα αλλάζετε μέρα παρά μέρα, ώστε να προλαβαίνουν να αερίζονται και να μην δημιουργείται υγρασία – καλό θα ήταν να τα ψεκάζετε και με το Onycosolve)

Δώστε μεγάλη προσοχή στο πως κόβεται τα νύχια σας! 

Το κόψιμο των νυχιών σας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία μυκητών.

Προτιμήστε να κόψετε τα νύχια σας μετά το ντους αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά – μην ξεχνάτε πως οι μύκητες αναπτύσσονται σε βρεγμένα και υγρά περιβάλλοντα.

Να θυμάστε ότι οι «γωνίες» στο νύχι σας δεν θα πρέπει να κόβονται, καθώς είναι αυτές που προστατεύουν το δέρμα από την εισβολή του ξένου σώματος (στην περίπτωσή μας τους μύκητες νυχιών)

Αν έχετε κάποια πληγή στο νύχι σας, θα πρέπει να προσέξετε ακόμα περισσότερο ώστε να αποφύγετε τυχόν λοίμωξη ή την εισχώρηση κάποιου βακτηρίου.

 

Μύκητες νυχιών θεραπεία

Η θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών είναι ιδιαίτερα απλή, αν γνωρίζετε τα κατάλληλα φάρμακα. Το σπρέι για μύκητες νυχιών που έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία είναι το Onycosolve.

Το συγκεκριμένο σπρέι για μύκητες προλαμβάνει καταστάσεις και βοηθάει το πόδι να μην ιδρώνει αρκετά, ώστε να μην προλαβαίνουν να δημιουργούνται οι μύκητες.

Το Onycosolve καταστέλλει τους μύκητες σε σύντομο χρονικό διάστημα και προλαβαίνει την εξέλιξή τους.

Μέσα σε 5-12 ημέρες θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα και τους μύκητες να εξαφανίζονται.

Μπορείτε να παραγγείλετε το Onycosolve από εδώ με έκπτωση 50%.

 

Μύκητες νυχιών θεραπεία με vicks

Το Vicks είναι μια κρέμα που χρησιμοποιείται κατά του κρυολογήματος.

Συνήθως οι γιαγιάδες μας, μας έκαναν επάλειψη με vicksώστε να περάσει το κρύωμα και να γίνουμε γρήγορα καλά.

Αν έχουμε όμως μυκητίαση νυχιών, το vicks δε θα κάνει τίποτα παραπάνω από το να «κάψει» την παθογόνα περιοχή δίχως όμως να την θεραπεύσει.

Η θεραπεία για μύκητες στα νύχια με vicks δεν έχει καμία επιστημονική εξήγηση και κανένα θετικό αποτέλεσμα – μην χάνετε τσάμπα το χρόνο σας σε τέτοιες μη αποτελεσματικές λύσεις.

 

Μύκητες νυχιών θεραπεία με ξύδι

Μια άλλη μη αποτελεσματική μέθοδο που έχει κατακλύσει τελευταία το διαδίκτυο είναι η θεραπεία των μυκητών με τη βοήθεια του ξυδιού.

Αν βάλετε ξύδι στις πληγές που έχουν δημιουργηθεί από τους μύκητες, είναι πολύ πιθανόν να σας ακούσει όλη η γειτονιά από τη κραυγή που θα βγάλετε!

Αν τοποθετήσετε ξύδι σε ανοιχτή πληγή δε θα καταφέρετε τίποτα καλύτερο από το να κάνετε χειρότερα τη φλεγμονή ή την πληγή σας.

Μην κάνετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο καθώς υπάρχουν πολλές μη αποτελεσματικές μέθοδοι που στην καλύτερη θα χάσετε το χρόνο σας ενώ στη χειρότερη θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο πρόβλημα στις πληγές σας με αποτέλεσμα υπερδιπλάσιο χρόνο επούλωσης.

 

Μύκητες στα νύχια θεραπεία με οξυζενέ

Μια ακόμα μη αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας για τους μύκητες των νυχιών.

Σε αρκετές ιστοσελίδες θα διαβάσετε πως προτείνουν την αντιμετώπιση των μυκητών με οξυζενέ – μια τελείως απαγορευτική μέθοδο.

Η μέθοδος που προτείνεται είναι να βάλετε ένα μέρος οξυζενέ και ένα μέρος νερού σε ένα μπουκαλάκι τύπου σπρέι και να ψεκάσετε την περιοχή με τους μύκητες.

Τι θα γίνει όμως αν βάλετε παραπάνω οξυζενέ; Σίγουρα θα αντιμετωπίσετε μεγάλο πρόβλημα στις πληγές που έχουν δημιουργηθεί από τους μύκητες.

Γι’αυτό η μόνη σίγουρη επιλογή για την αντιμετώπιση των μυκητών είναι τα ειδικά και ελεγμένα σπρέι κατά του μύκητα των νυχιών.

Μην δοκιμάζετε μεθόδους που διαβάζετε σε ερασιτεχνικά websites– έχετε μεγάλο κίνδυνο να βλάψετε περισσότερα τα νύχια σας!

 

Φάρμακο για μύκητες νυχιών

Το να λάβετε φάρμακο για την αντιμετώπιση των μυκητών είναι κάτι «toomuch».

Το φάρμακο θα επέμβει στο νευρικό σας σύστημα και θα προσπαθήσει να σκοτώσει τους μύκητες μέσα από εκεί.

Γιατί όμως να ρισκάρετε τόσο πολύ με τα φάρμακα (κάθε φάρμακο έχει τις δικές του μικρές ή μεγάλες παρενέργειες) τη στιγμή που μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες με το ειδικό σπρέι;

Αρκεί να κάνετε εντατικό ψέκασμα για 30 ημέρες και άμεσα από την 1ηεβδομάδα θα δείτε τα αποτελέσματα, δίχως αρνητικές παρενέργειες.

 

 

Πότε πρέπει να δείτε έναν γιατρό

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω συμβουλές και έχετε χρησιμοποιήσει το Onycosolve για 2 μήνες χωρίς καμία βελτίωση (πράγμα σπάνιο), τότε πρέπει να κλείσετε ραντεβού σε έναν ποδολόγο ώστε να δει άμεσα το πρόβλημά σας

Οι μύκητες νυχιών αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το ειδικό σπρέι για τους μύκητες σε ποσοστό άνω του 90%.

Αν όμως δείτε ότι οι μύκητες επιμένουν μετά από 2 μήνες χρήσης, τότε θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον γιατρο σας και να ακολουθήσετε μια άλλη θεραπεία όπως εγχείρηση, θεραπεία με laser, κ.α.

Βιβλιογραφία: Healthline.com , Webmd.com

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!