Μύκητες στα πόδια : Επιτρέπεται το κολύμπι;

Μύκητες στα πόδια : Επιτρέπεται το κολύμπι;

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μύκητες στα πόδια πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κολυμπήσουν στην πισίνα ή στην θάλασσα.

Αυτό συμβαίνει καθώς από την μια πιστεύουν ότι μπορεί να στιγματιστούν σε μια δημόσια πισίνα και από την άλλη υπάρχει μια νοοτροπία ότι ο μύκητες των νυχιών μπορεί να διαδοθεί στους άλλους χρήστες της πισίνας.

Μπορεί όμως κάποιες με μύκητες στα νύχια να κολυμπήσει;

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ!

 

Αν έχετε μύκητες στα πόδια δεν υπάρχει καμία ανάγκη να έχετε αμηχανία ή να νομίζετε ότι θα στιγματιστείτε σε μια δημόσια πισίνα.

Ο μύκητες των ποδιών είναι μια κοινή λοίμωξη που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινά ως ένα λευκό ή κίτρινο σημαδάκι κάτω από τα νύχια ή στα δέρμα των ποδιών, ανάμεσα στα δάχτυλα.

Έπειτα εξελίσσεται μέχρι που μπορεί να φτάσει στο σημείο να καταστρέψει ολόκληρο το νύχι!

Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει από ένα νύχι ως ακόμα και όλα τα νύχια του ποδιού σας!

 

Είναι ασφαλές όμως το κολύμπι αν έχετε μύκητες στα πόδια;

Το κολύμπι αν έχετε μύκητες στα πόδια είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για εσάς όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες της πισίνας, εφόσον υπάρχει σωστή χρήση χλωρίου.

Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού θα σκοτώσουν τόσο τους μύκητες των ποδιών όσο και κάθε άλλο βακτήριο που μπορεί να έχει επιζήσει ή να μεταφερθεί από τον άνθρωπο.

Λόγω των δυνατών χημικών, μπορεί να δείτε ακόμα και βελτίωση στους μύκητες των ποδιών σας.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μερικοί προτείνουν την χλωρίνη ως αντιμετώπιση για τους μύκητες στα πόδια.

Οι μύκητες των ποδιών δεν μεταφέρονται μέσα από το χλωριούχο νερό της πισίνας – όμως μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν από το κοινόχρηστο δάπεδο γύρω από την πισίνα ή ακόμα και την ξαπλώστρα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φοράτε πάντα παντόφλες όταν περπατάτε σε δημόσιους βρεγμένους χώρους και πότε να μην είστε ξυπόλυτοι – έτσι προστατεύεται και τον εαυτό σας αλλά και όλους τους άλλους χρήστες της πισίνας.

Δυστυχώς η ονυχομυκητίαση είναι αρκετά αποκρουστική και είναι αρκετά συνηθισμένο να κρατάτε τα νύχια σας μακριά από τα μάτια των ανθρώπων.

 

Συμβουλές ασφαλείας για τους μύκητες των ποδιών, όταν κολυμπάτε

Αν και είναι απόλυτα ασφαλές να κολυμπάτε αν έχετε μύκητες στα πόδια, παρόλο αυτά υπάρχουν μερικές συμβουλές για την ασφάλειά σας που πρέπει να τηρήσετε.

Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα σαγιονάρες ή ειδικά παπούτσια πισίνας – ακόμα κι αν βάλετε τα πόδια σας πάνω στην ξαπλώστρα!

Αυτό θα αποτρέψει τον μύκητα να μεταδοθεί σε άλλα μέσα και έπειτα σε άλλους ανθρώπους!

Βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας είναι καλά διακοσμημένα και περιποιημένα καθώς έτσι δεν θα είναι τελείως αντιαισθητικά στους άλλους χρήστες της πισίνας.

 

Ξεκινήστε άμεσα μια θεραπεία με το σπρέι fresh fingers και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα κατά των μυκητών στο πόδι, μέσα σε μερικές ημέρες!

 

Πως να προστατευτείτε από μια μόλυνση των ποδιών;

Τα περισσότερα προληπτικά μέτρα για να μην μολυνθείτε από μια ονυχομυκητίαση, είναι αυτά που έχουμε περιγράψει και σε προηγούμενα άρθρα.

Θα πρέπει να μην περπατάτε ξυπόλυτοι ποτέ , ιδιαίτερα σε μέρη όπως δημόσιες πισίνες, γυμναστήριο, κ.α.

Καλό θα ήταν να ψεκάζεστε προληπτικά με το σπρέι fresh fingers καθώς έτσι θα αποτρέψετε τη δημιουργία μυκητών.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα παπούτσια σας – ιδιαίτερα τα αθλητικά που ιδρώνουν περισσότερα και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη μυκητών.

 

Θεραπεία για τους μύκητες νυχιών

Εάν πάσχετε από μια ονυχομυκητίαση, θα πρέπει γρήγορα να κινηθείτε για την αντιμετώπισή της.

Οι μύκητες στα πόδια δεν περνάνε μόνοι τους.

Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες νυχιών : από σπιτικές μεθόδους με μη αναμενόμενα αποτελέσματα μέχρι ειδικά σπρέι που καταπολεμάνε κατευθείαν την ονυχομυκητίαση.

 

Το spray Fresh Fingers είναι το νο1 σπρέι για την αντιμετώπιση του μύκητα στα πόδια και τα νύχια – Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!