Μύκητες στα πόδια – ποια τα συμπτώματα

Μύκητες στα πόδια – Ποιά τα συμπτώματα

 

Μήπως πάσχετε από  και δεν το γνωρίζετε; Οι μύκητες νυχιών είναι μια πολύ κοινή κατάσταση, που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν γρήγορα και άμεσα.

 

Από την άλλη, αρκετοί απλά αγνοούν τους μύκητες και περιμένουν να περάσει η μυκητίαση μόνη της – κάτι τελείως λάθος καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη λοίμωξη.

 

Δυστυχώς η μη αντιμετώπιση μιας λοίμωξης, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του δέρματος.

 

Τα συμπτώματα από την μυκητίαση στα πόδια

 

Μια αρχική μόλυνση μπορεί να μην είναι εύκολο να εντοπιστεί από τον ασθενή. Αυτό συμβαίνει καθώς τα πρώτα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα αθώα και ήπια.

 

Ένας μύκητας στα πόδια μπορεί να ξεκινήσει ως ερέθισμα στο δέρμα με ήπια φαγούρα.

 

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, που ποικίλλει ανάλογα το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ανθρώπου, ο ερεθισμός θα επεκταθεί στο δέρμα καθώς και στα υπόλοιπα νύχια του ποδιού.

 

Τις περισσότερες φορές ο μύκητας στα πόδια επεκτείνεται και στα νύχια και έτσι τα νύχια αρχίζουν και σκληραίνουν και πέφτουν.

 

Το χρώμα των νυχιών μετά την μυκητίαση αλλάζει σε κίτρινο. Οι πιο σοβαρές λοιμώξεις θα οδηγήσουν το νύχι σε ένα καφετί ή μαύρο χρώμα.

 

Κατά την διάρκεια της νύχτας θα δείτε τα νύχια σας να «πέφτουν» στο σεντόνι και να έχουν γίνει αρκετά εύθραυστα.

 

Ένα ακόμα σύμπτωμα που θα παρατηρήσετε κατά την έναρξη των συμπτωμάτων είναι η μυρωδιά στα νύχια. Ένας μύκητας στα νύχια συνήθως μυρίζει άσχημα και μπορείτε να το καταλάβετε.

 

Πως χειροτερεύουν τα συμπτώματα

 

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα συμπτώματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν αρκετά, ακόμα κι αν δε κάνετε τίποτα – δηλαδή να χειροτερεύουν μόνα τους, όσο ο μύκητας εισχωρεί και πολλαπλασιάζεται στο δέρμα σας.

 

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε αμέσως μόλις καταλάβετε ότι έχετε μια μυκητίαση στα πόδια ή τα νύχια – ή ακόμα κι αν έχετε την υποψία μιας μυκητίασης – είναι να αγοράσετε το σπρέι Onycosolve το οποίο λειτουργεί τόσο προληπτικά για να αντιμετωπίσετε τον αυξημένο ιδρώτα που δημιουργεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τον μύκητα όσο και για να αντιμετωπίσει τους μύκητες από την στιγμή που έχουν εγκατασταθεί στο σώμα σας.

 

Οι μύκητες αγαπούν τις υγρές και θερμές περιοχές στο σώμα σας. Ειδικά αν φοράτε αθλητικά κλειστά παπούτσια και ιδρώνετε, τότε δημιουργείτε τις ιδανικότερες συνθήκες για να ζήσουν και να αναπαραχθούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο μύκητας των νυχιών είναι κοινός στα δάχτυλα των ποδιών και όχι στα χέρια – τα χέρια είναι εκτεθειμένα τόσο στην ζέστη όσο και στον αέρα με αποτέλεσμα να μην μαζεύουν ποσότητα ιδρώτα, όσο τα δάχτυλα των ποδιών.

 

Θεραπεία και τρόποι αντιμετώπισης

 

Όπως έχουμε γράψει και στην ειδική σελίδα για τον μύκητα των ποδιών η θεραπεία απαιτεί προσήλωση καθώς δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

Ακόμα και οι αποτελεσματικότερες θεραπείες μπορεί να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα, εάν δεν τηρήσετε τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμάκου.

 

Οι περισσότερες θεραπείες καθώς και τα φάρμακα αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τους μύκητες καθώς δεν φτάνουν στην πηγή του προβλήματος.

 

Το μόνο φάρμακο που μπορεί να φτάσει ακριβώς στον μύκητα, είναι φάρμακο σε μορφή σπρέι καθώς τα σταγονίδια μπορούν να φτάσουν ακόμα και στο πιο δύσκολο σημείο, μέσα στο νύχι.

 

Το σπρέι Onycosolve που έχουμε δοκιμάσει αντιμετωπίζει τους μύκητες στα νύχια και τα πόδια με 100% επιτυχία. Θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 5-7 ημέρες ενώ μια οριστική λύση θα έρθει μέσα στους πρώτους 2 μήνες.

 

Δείτε πληροφορίες για το προϊόν – μέσα από την σελίδα μας σας προσφέρουμε μια ειδική έκπτωση 50% για online αγορές!

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!