Πρόληψη των μυκήτων στα πόδια

Αν είστε γυναίκα και προτιμάτε τα σανδάλια και τα ανοιχτά παπούτσια, τότε σίγουρα θα δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση των νυχιών σας,

 

Όμως σε διαφορετική περίπτωση, σίγουρα δεν θα προσέχετε ιδιαίτερα τα άκρα σας, ειδικά αν είστε άντρας.

 

Τώρα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να κρατήσετε τα πόδια και τα νύχια σας σε καλή κατάσταση: Οι μύκητες των ποδιών!

Η ονυχομυκητίαση (μύκητες νυχιών) δεν θεραπεύεται μόνη της κι αν την αποκτήσετε, τότε είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί σε όλο σας το πόδι και να καταστρέψει εντελώς το νύχι σας.

 

Το κακό με τους μύκητες στα νύχια είναι ότι είναι ανώδυνη ασθένεια – δηλαδή δεν προκαλεί πόνο ή άλλα ενοχλητικά αισθήματα.

 

Οι μύκητες στα νύχια δημιουργούν φαγούρα, ιδρώτα καθώς και μια ιδιαίτερη – δυσάρεστη – μυρωδιά.

 

μυκητες στα ποδια προληψη

Πως όμως μπορείτε να προστατευτείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια;

 

Η πρόληψη για τους μύκητες είναι το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε. Αν και δεν μπορείτε να αποτρέψετε έναν μύκητα από το να εισέλθει στο σώμα σας, με την σωστή πρόληψη μπορείτε να το κάνετε πολύ δύσκολο.

 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε τα υγρά περιβάλλοντα ή όταν είστε σε αυτά, τότε αμέσως να στεγνώνετε τα πόδια σας και να ξεπλένεστε με καθαρό νερό.

 

Από τα μέρη που έχουν τους περισσότερες μύκητες και είναι τα πλέον βλαβερά με μύκητες, είναι οι κοινόχρηστοι υγροί χώροι όπως τα ντους στα γυμναστήρια, ο χώρος γύρω από κοινόχρηστη πισίνα,κ.ο.κ.

Αν επισκέπτεστε αυτούς τους χώρους, τότε σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να είστε ξυπόλυτοι. Θα πρέπει απαραιτήτως να φοράτε σαγιονάρες και να ξεπλένεστε μετά από κάθε επαφή.

 

Μια άλλη περίπτωση που εισχωρούνται μύκητες στα πόδια είναι από τα αθλητικά παπούτσια.

 

Εάν φοράτε καθημερινά αθλητικά παπούτσια και ιδρώνετε, τότε θα πρέπει να αλλάζετε συχνά κάλτσες και επίσης να αερίζετε τα παπούτσια σας.

 

Επίσης θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των παπουτσιών, καθώς θα πρέπει να επιλέξετε παπούτσια όπου το πόδι σας θα αναπνέει.

 

Ένα καλό αντιμυκητισιακό σπρέι θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση των μυκητών από τα παπούτσια.

 

Το onycosolve spray πέρα από την καταπολέμηση των μυκήτων στο πόδι, βοηθάει επίσης στο να εξουδετερώσει τους μύκητες στο παπούτσι ή τις κάλτσες σας.

 

Μπορείτε να ψεκάζετε τα παπούτσια σας μια φορά την εβδομάδα ώστε να εξουδετερώνετε τους όποιους μύκητες κατοικούν στα παπούτσια σας.

 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους μύκητες στα πόδια και την πρόληψή τους καθώς η τυχόν μόλυνση και η εξάπλωσή του θα σας καταστρέψει το νύχι καθώς και το δέρμα γύρω από το μολυσμένο δάχτυλο.

 

Οι μυκητιάσεις ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού είναι πολύ επικίνδυνες και σχεδόν 2 στους 3 ενήλικες θα παρουσιάσουν μόλυνση κάποια στιγμή της ζωής τους.

 

Γιατί να μην κάνετε σωστή πρόληψη ώστε να αποφύγετε τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια;

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!