Πως να αντιμετωπίσετε τους επίμονους μύκητες στα πόδια 

Πως να αντιμετωπίσετε τους επίμονους μύκητες στα πόδια 

Τι είναι χειρότερο από τους απροσκάλεστους μύκητες; Οι μύκητες που έρχονται και αρνούνται πεισματικά να αποχωρήσουν!

Αυτή είναι η απογοήτευση που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι έχουν προσβληθεί από μύκητες στα πόδια.

Ο μύκητας νυχιών μπορεί να επηρεάσει τόσο το δέρμα όσο και τα νύχια των ποδιών σας.

Έχει επίσης τη φήμη του πεισματάρη, καθώς έρχεται πολύ εύκολα ενώ αντίστοιχα αρνείται πεισματικά να φύγει από το δέρμα σας!

Οι μύκητες στο δέρμα και τα πόδια μπορούν να σας ταλαιπωρούν ακόμα και για χρόνια, αν δεν κάνετε δραστικές κινήσεις για να τους εξουδετερώσετε.

Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μύκητες των νυχιών από το σώμα σας.

 

  • Οι μύκητες δεν φεύγουν μόνοι τους – πρέπει κάτι να κάνετε!

Οι μύκητες στα πόδια δεν φεύγουν μόνοι τους. Αν τους αποκτήσετε, τότε θα πρέπει να τους καταπολεμήσετε με κάποιο ειδικό σπρέι για μύκητες έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα σας.

Αν περιμένετε να φύγουν μόνοι τους, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους έχετε για χρόνια μέσα σας!

Από την άλλη, ακόμα και η επιλογή απλά να κρύβετε το πρόβλημα και να μην το αντιμετωπίζετε από την ρίζα του, δεν αποτελεί λύση καθώς οι μύκητες των νυχιών θα πολλαπλασιάζονται και θα μολύνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές στην επιδερμίδα σας.

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού ή προμηθευτείτε ένα σπρέι που καταπολεμά τους μύκητες και σύντομα θα δείτε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

 

  • Αλλάξτε το περιβάλλον των ποδιών σας

Για να έχετε μύκητες στα νύχια, αυτό σημαίνει πως το πόδι σας έχει κάποιο συγκεκριμένο περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκητών.

Τέτοια περιβάλλοντα είναι τα υγρά και ζεστά. Δυστυχώς για εσάς, τα πόδια σας μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο περιβάλλον στους μύκητες για να αναπτυχθούν!

Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι σε υγρά περιβάλλοντα όπως δημόσιες πισίνες και πάντα να πλένετε τα πόδια σας, μόλις βγάζετε τα παπούτσια σας.

Τέλος, προτιμήστε να αλλάζετε συχνά κάλτσες και να μην φοράτε ιδρωμένες κάλτσες δεύτερη φορά καθώς αυτό είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες στα νύχια.

 

  • Βελτιώστε την υγεία των νυχιών σας

Αν έχετε μύκητες ποδιών, μην προσπαθήσετε να βάψετε τα νύχια σας ή να τα περάσετε με βερνίκι, έτσι ώστε να καλύψετε προσωρινά το πρόβλημα.

Αυτή η κίνησή σας μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα καθώς το βερνίκι θα δημιουργήσει ένα στρώμα στο νύχι σας με αποτέλεσμα να μπαίνει λιγότερος αέρας στο νύχι.

Αν έχετε μακριά και παχιά νύχια, να τα κόβετε τακτικά έτσι ώστε να είναι εύκολη η εφαρμογή του σπρέι και να πηγαίνει απευθείας πάνω τον μύκητα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ένα μακρύ και παχύ νύχι δυσκολεύει την διείσδυση του σπρέι και άρα μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του.

 

  • Ζητήστε ιατρική βοήθεια

Ένας ποδολόγος θα σας βοηθήσει άμεσα σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Αρχικά θα σας κάνει μια διάγνωση ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα, γιατί δημιουργήθηκε καθώς και να σας προφυλάξει από μελλοντικές λοιμώξεις.

Στη συνέχεια θα καθορίσετε μια θεραπευτική αγωγή που σκοπό θα έχει την άμεση καταπολέμηση των μυκητών καθώς και την προστασία του δέρματος και των νυχιών.

Οι θεραπείες που είναι διαθέσιμες δεν περιορίζονται μόνο στα ειδικά σπρέι για μύκητες αλλά μπορεί να φτάσετε ακόμα και σε ειδικές φαρμακευτικές αγωγές, θεραπείες με λέιζερ, κ.α.

Καλό είναι να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρόβλημα με τους μύκητες στα πόδια και να ξεκινήσετε άμεσα την θεραπεία με κάποιο αντιμυκητισιακό σπρέι.

 

  • Να έχετε αυτοπεποίθηση!

Όσο περίεργο και να ακούγεται, η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική κατά την διάρκεια που προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τους μύκητες στα πόδια.

Όσο πιο ανεβασμένη ψυχολογία έχετε, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά θα καταπολεμήσετε τους μύκητες νυχιών.

Σκεφτείτε θετικά και σύντομα οι μύκητες στα πόδια θα αποτελούν παρελθόν!

Με πληροφορίες από footankleinstitute.com

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!