Πως να καταπολεμήσετε τους μύκητες στα πόδια, στο σπίτι σας!

Πως να καταπολεμήσετε τους μύκητες στα πόδια, στο σπίτι σας! 

Οι μύκητες των ποδιών είναι μια από τις κύριες επιπλοκές στην υγεία των ποδιών και μπορούν να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους!

Αρκεί μια απλή επαφή σε βρεγμένο δάπεδο όπως αποδυτήρια γυμναστηρίου, πισίνα, κ.α. και ο μύκητας θα εγκατασταθεί στο πόδι σας!

Η ονυχομυκητίαση θα προκαλέσει ρωγμές στο νύχι σας και αποχρωματισμό. Επίσης θα γίνουν πολύ εύθραυστα με αποτελέσματα ακόμα και να σπάσουν εντελώς.

Ενώ υπάρχουν πλέον αποτελεσματικές λύσεις στην αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών, όπως το εξαιρετικό σπρέι Fresh Fingers, αρκετοί άνθρωποι επιμένουν να αναζητούν σπιτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της λοίμωξης στο σπίτι, δίχως τα απαραίτητα φάρμακα.

Εδώ θα σας δείξουμε μερικές μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε έτσι ώστε να δείτε μια βελτίωση στην ονυχομυκητίαση που σας ταλαιπωρεί.

Αυτές οι λύσεις δεν είναι όσο αποτελεσματικά είναι τα φάρμακα και τα ειδικά σπρέι όπως το fresh fingers όμως αποτελούν μια μέθοδο που μπορείτε να την δοκιμάσετε, ειδικά πριν από κάποια έξοδο ή περίσταση, που θέλετε τα νύχια σας να είναι ωραία.

Οι κύριες αιτίες της ονυχομυκητίασης είναι τα βακτήρια του μύκητα που εισχωρούν, τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν μείνει εκεί από κάποιον άλλον άνθρωπο που είχε τον ίδιο μύκητα στο πόδι!

 

Πως να απαλλαγείτε όμως από τους μύκητες, στο σπίτι;

 

Μηλόξυδο για τους μύκητες στα πόδια

Το ξύδι αποτελεί την πρώτη ίσως επιλογή στην αντιμετώπιση των μυκητών στο πόδι.

Αυτό το συμπλήρωμα φαγητού δεν έχει χρήση μόνο στη σαλάτα σας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης!

Το ξύδι είναι ένα ασθενές οξύ που σκοτώνει κάθε βακτήριο – χρησιμοποιείτε ευρέως και στον καθαρισμό της κουζίνας από τα μικρόβια καθώς και ως αντιβακτηριακό.

Το ξύδι πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας πάνω στα νύχια με τους μύκητες ή να κάνετε ένα ποδόλουτρο.

Το ποδόλουτρο θα πρέπει να έχει αρκετή ποσότητα ξυδιού και να αφήσετε τα πόδια σας μέσα για 20 με 30 λεπτά.

Αν έχετε κάποια ανοιχτή πληγή, ίσως νιώσετε κάποιο τσούξιμο για μερική ώρα.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα και θα δείτε το δέρμα σας να επανέρχεται.

Όπως θα δείτε όμως και εσείς, οι μύκητες δεν αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους.

 

 

Διάλυμα listerine για μύκητες νυχιών

Τα στοματικά διαλύματα, πέρα από χρήση για τον καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας, χρησιμοποιούνται ευρέως και στην αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης.

Το Listerine και όλα τα στοματικά διαλύματα είναι ισχυρά αντιμικροβιακά συμπληρώματα που σκοπό έχουν να σκοτώσουν όλα τα βακτήρια.

Αυτό το διάλυμα αποτελείται από διάφορες ενώσεις όπως το αλκοόλ, που είναι εξίσου ισχυρό όταν πρόκειται να εξαλείψει και να αποτρέψει την συσσώρευση μυκητών.

Για να το χρησιμοποιήστε εναντίων της ονυχομυκητίασης, συμπληρώστε σε μια λεκάνη με νερό στοματικό διάλυμα listerine μαζί με ξύδι και απολαύστε ένα ποδόλουτρο για 30 λεπτά

Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να πάρετε ένα πανί βουτηγμένο από το διάλυμα και να το απλώσετε πάνω στους μύκητες των νυχιών.

 

 

Μαγειρική σόδα για τους μύκητες των ποδιών

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί καλά στην πρόληψη της ανάπτυξης καθώς και στην εξάπλωση των μυκητών.

Δεν αντιμετωπίζει τους μύκητες όμως βοηθάει να μην εξαπλωθούν περαιτέρω.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι μύκητες τείνουν να ευδοκιμήσουν περισσότερο όταν το περιβάλλον είναι όξινο ενώ η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική!

Η μαγειρική σόδα δεν θα αντιμετωπίσει τους μύκητες των νυχιών όμως θα προλάβει την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

 

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας λειτουργεί θετικά στη θεραπεία των μολύνσεων των νυχιών.

Το έλαιο καρύδας αποτελείται από φυσικά αντιοξειδωτικά όπως το λαυρικό οξύ που είναι ευεργετικό ενάντια στην εξάλειψη των βακτηρίων στα νύχια.

Χρησιμοποιώντας ένα πανί ή βαμβάκι, βάλτε μια σημαντική ποσότητα έλαιου καρύδας και τρίψτε την περιοχή που έχει μολυνθεί.

Για καλύτερα αποτελέσματα, να έχετε ψεκάσει την περιοχή με το fresh fingers το οποίο θα αντιμετωπίσει τους μύκητες απευθείας στη βάση τους!

Οι παραπάνω μέθοδοι αποτελούν κάποιες γρήγορες και πρόχειρες λύσεις ώστε να δείτε προσωρινά αποτελέσματα αν έχετε προσβληθεί από τον μύκητα των νυχιών.

Για μόνιμα αποτελέσματα θα πρέπει να προμηθευτείτε κάποιο φάρμακο ή ειδικό σπρέι, όπως το fresh fingers.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!