Πως να σκοτώσετε τους μύκητες στα παπούτσια σας

Πως να σκοτώσετε τους μύκητες στα παπούτσια σας

Αν βγάζοντας τα παπούτσια σας, σας έρχεται έντονη δυσωδία τότε μπορεί να είστε ακόμα ένα θέμα του μύκητα των ποδιών.

Οι μύκητες στα νύχια αναπαράγονται σε υγρά περιβάλλοντα κι έτσι τα παπούτσια σας αποτελούν ένα πολύ φιλικό μέρος γι’αυτά.

Όταν ιδρώνετε τα παπούτσια σας γίνονται αρκετά υγρά με αποτέλεσμα οι μύκητες να ευδοκιμούν και να πολλαπλασιάζονται.

Αρκετές φορές μεταφέρεται τους μύκητες από τα πόδια στα παπούτσια σας ή άλλες φορές μπορεί να συμβεί το αντίθετο.

Ο τρόπος που φροντίζετε τα παπούτσια σας είναι πολύ σημαντικός καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα κολλήσετε μύκητες στα νύχια σας καθώς και πως θα αντιμετωπιστούν.

Αν καθαρίζετε καθημερινά τα παπούτσια σας και τα ψεκάζετε με το ειδικό σπρέι για μύκητες, τότε δεν θα αφήσετε κανένα περιθώριο στην ονυχομυκητίαση να πολλαπλασιάζεται – εκτός κι αν έχετε κολλήσει ήδη μύκητες στα πόδια σας.

Το καλύτερο μέρος που ευδοκιμεί ο μύκητες και έχει τις ιδανικές συνθήκες είναι τα βρώμικα, ιδρωμένα παπούτσια.

Ειδικά για όσους ανθρώπους φοράνε αθλητικά παπούτσια όλη την ημέρα και ιδρώνουν, οι μύκητες στα παπούτσια καραδοκούν.

Σε περίπτωση που έχει ήδη μολυνθεί από μύκητα στα νύχια, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε σε μια συγκεκριμένη αγωγή με το ειδικό σπρέι FreshFingers.

Αν δεν αντιμετωπίσετε την λοίμωξη, αυτή δεν πρόκειται να υποχωρήσει μόνη της. Οι μύκητες στα νύχια θα είναι εκεί, μέχρι να απομακρυνθούν εντελώς από κάποιο αντιμυκητισιακό φάρμακο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε 6 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες στα παπούτσια σας και να μην μεταφερθούν στα νύχια σας!

 

Επενδύστε σε αρκετά ζευγάρια παπούτσια!

Εάν εργάζεστε όλη μέρα και είστε αναγκασμένοι να φοράτε συνέχεια τα παπούτσια σας, τότε είναι σκόπιμο να έχετε αρκετά διαφορετικά παπούτσια και να τα αλλάζετε ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Με αυτόν τον τρόπο θα δίνετε τη δυνατότητα στα παπούτσια σας να αναπνέουν και να μην ιδρώνουν – δημιουργώντας φιλικές συνθήκες στους μύκητες των ποδιών.

Αν από την άλλη είστε ήδη θύμα των μυκητών, καλό είναι να ξεκινήσετε άμεσα θεραπεία στα πόδια σας και να αλλάξετε τα παπούτσια σας – με αυτόν τον τρόπο θα φοράτε καθαρά παπούτσια, δίχως να έχουν μύκητες.

Αν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τα ίδια παπούτσια, τότε είναι πολύ πιθανόν να ξανά κολλήσετε μύκητες καθώς και να μεταφέρετε τους μύκητες από το ένα παπούτσι στο άλλο.

 

Ψεκάστε τα παπούτσια σας με ειδικό σπρέι

Είτε έχετε ήδη μολυνθεί με μύκητες είτε όχι, καλό είναι προληπτικά να ψεκάζετε τα παπούτσια σας με το ειδικό σπρέι για μύκητες fresh fingers.

Αυτό προτείνεται ακόμα κι αν δεν έχετε μύκητες νυχιών, απλά προληπτικά αν φοράτε τα παπούτσια σας για αρκετές ώρες την ημέρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθούν μύκητες στα παπούτσια σας.

 

Ψεκάστε τα παπούτσια σας με ξύδι

Αν ακόμα δεν έχετε μύκητες, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην έχετε αγοράσει κάποιο σπρέι για την αντιμετώπισή τους.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να ψεκάσετε τα παπούτσια σας με ξύδι – ένα υλικό αρκετά χρήσιμο που χρησιμοποιείτε στο αρχικό στάδιο αντιμετώπισης των μυκητών στα πόδια.

 

Απολυμάνετε τα παπούτσια σας με ειδικό σαπούνι παπουτσιών

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά ειδικά σαπούνια παπουτσιών που σκοπό έχουν να απομακρύνουν κάθε βακτήριο και μύκητα από τα υποδήματά σας.

Τα απολυμαντικά σκοτώνουν κάθε μύκητα μέσα σε μερικά λεπτά!

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καθαρά παπούτσια, μακριά από μύκητες που δεν θα μεταφερθούν στα πόδια σας!

Αν δεν βρίσκετε κάποιο ειδικό σαπούνι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι freshfingersπου καταπολεμά τους μύκητες τόσο στα παπούτσια όσο και στα νύχια.

Η αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης πρέπει να ξεκινά τόσο από τα καθημερινά σας παπούτσια όσο και στα πόδια σας.

Όμως αν αντιμετωπίσετε μόνο τους μύκητες στα νύχια και αφήσετε τους μύκητες στα παπούτσια, το αποτέλεσμα θα είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο: Οι μύκητες από τα παπούτσια θα πηγαίνουν στο πόδι σας με αποτέλεσμα η λοίμωξη να μη τελειώνει ποτέ.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!