Πως να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών

Πως να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών

μυκητες στα νυχια

Το να θεραπεύσουμε τους μύκητες των νυχιών ήταν πάντα μια δύσκολη πρόκληση. Μια μυκητισιακή λοίμωξη σε ένα νύχι του χεριού ή του ποδιού αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς κάτω από την επιφάνεια των νυχιών χωρίς να φαίνεται στα πρώτα στάδια.

Συχνά ξεκινά με έναν απλό αποχρωματισμό των νυχιών μέχρι να συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νύχια σας. Η ολική υποχώρηση του μύκητα είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο.

Από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια του μύκητα στα νύχια σας και θα  ξεκινήσετε τη θεραπεία μέχρι τη στιγμή που θα φυτρώσει ξανά το υγιές νύχι μπορεί να περάσει έως και ένας χρόνος.

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας του μύκητα μπορεί να διαρκέσει από 2 εβδομάδες έως έναν μήνα. Έπειτα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να πέσει το μολυσμένο νύχι και έπειτα περιμένετε υπομονετικά να φυτρώσει το νέο νύχι που είναι και το τελευταίο στάδιο. Το πόσο γρήγορα θα βγει το νέο και υγιές νύχι σχετίζεται και με την ταχύτητα που μεγαλώνουν τα νύχια σας.

Θέλετε να σας καλέσουμε και να σας ενημερώσουμε για το Fresh Fingers;  Το νο1 spray για τους μύκητες στα νύχια!

Προφυλάξεις

Εφόσον θα αναγνωρίσετε του μύκητες στα νύχια σας καλό είναι να πάρετε κάποιες προφυλάξεις ούτως ώστε να μην εξαπλωθούν σε άλλα νύχια:

 • Φορέστε παπούτσια και κάλτσες από φυσικά υλικά που αναπνέουν. Φροντίστε να είναι πάντα στεγνά τα πόδια και τα παπούτσια σας. Αν ιδρώνετε πολύ αλλάζετε κάλτσες κατά τη διάρκεια της μέρας και να τις πλένετε σε μεγάλη θερμοκρασία.
 • Μην ακουμπάτε τα μολυσμένα νύχια σας με τα άλλα που είναι υγιή. Αν είναι απαραίτητο προμηθευτείτε με επιθέματα από το φαρμακείο που θα τοποθετήσετε με τρόπο ώστε να μην ακουμπούν τα δάχτυλα μεταξύ τους.
 • Χρησιμοποιήστε διαφορετική πετσέτα για να σκουπίσετε το μολυσμένο νύχι μετά το μπάνιο σας. Στεγνώστε και τη περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα με προσοχή.
 • Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε μέρη υψηλού κινδύνου όπως γυμναστήρια, αποδυτήρια και πισίνες.

Να θυμάστε ότι οι προτάσεις αυτές δεν αφορούν την αντιμετώπιση των μυκήτων αλλά την προφύλαξη σας.

Θεραπεία μυκητίασης των νυχιών

Όσον αφορά τη θεραπεία για τους μύκητες νυχιών υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι τους οποίους θα δείτε παρακάτω:

 1. Φαρμακευτική αγωγή

Οι γιατροί θα σας προτείνουν φαρμακευτική αγωγή  μόνο αν η λοίμωξη έχει προχωρήσει και πλέον βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο που το νύχι σας έχει γίνει μαύρο, αναδίδει μια άσχημη μυρωδιά και σας είναι δύσκολο να φορέσετε παπούτσια γιατί πονάτε.

Σίγουρα κανένας άνθρωπος δεν θα περιμένει να φτάσει σε αυτό το προχωρημένο στάδιο για να αντιμετωπίσει έναν απλό μύκητα. Και το κυριότερο δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας χρησιμοποιώντας φάρμακα σε περιπτώσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπιους τρόπους αν απλώς ξεκινήσουμε σύντομα τη θεραπεία.

Δε χρειάζεται φυσικά να σας επισημάνουμε πως η φαρμακευτική αγωγή για τους μύκητες έχει αυξημένο κόστος και όπως όλων των ειδών τα φάρμακα υπάρχουν οι πιθανές παρενέργειες με στομαχικά και άλλα συμπτώματα.

 1. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της μυκητίασης των νυχιών

Υπάρχουν κάποιοι διαδεδομένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών με σπιτικές θεραπείες.

Οι πιο γνωστοί είναι:

 • Με ξύδι: οι οδηγίες είναι να κάνετε ποδόλουτρο 2 φορές την ημέρα σε ένα διάλυμα που θα περιέχει 1 μέρος μηλόξυδο και 2 μέρη νερό. Αφήνετε το πόδι σας να μουλιάσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε και στεγνώνεται καλά το πόδι σας.
 • Με σόδα: ακολουθείται την ίδια διαδικασία απλώς πρέπει να διαλύσετε σε νερό δυο κουταλιές σόδα.
 • Με σκόρδο: είναι ίσως ο λιγότερο ελκυστικός τρόπος από όλους. Μπορείτε είτε να κόψετε το σκόρδο σε φέτες είτε να το λιώσετε και να τοποθετήσετε επαρκή ποσότητα πάνω στο νύχι σας για τουλάχιστον μισή ώρα, 2 φορές την ημέρα.
 • Με Vicks: για ακόμα μια φορά βάζετε πάνω στην επιφάνεια του μολυσμένου νυχιού αρκετή ποσότητα από την κρέμα Vicks και την αφήνετε για 30 περίπου λεπτά.

Όλοι αυτοί οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μυκήτων έχουν εξεταστεί διεξοδικά από επιστήμονες και τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Κατά μέσο όρο έχουν ποσοστό επιτυχίας μόλις στο 4-6%. Από αυτό το μικρό ποσοστό το 85% θα δει μόνο μια μικρή βελτίωση στην επιφάνεια των νυχιών χωρίς αυτό να σημαίνει τη πλήρη απομάκρυνση του μύκητα.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες καθημερινής προσπάθειας για να δείτε έστω αυτή τη μικρή βελτίωση στα νύχια σας. Αλλά όπως είδαμε οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τους μύκητες των νυχιών με σπιτικές θεραπείες δυστυχώς είναι πολύ αχνές.

 1. Χρησιμοποιήστε το Fresh Fingers

Είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, με σίγουρα αποτελέσματα και χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα που θα επιβαρύνουν με άλλο τρόπο την υγεία σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίζετε απαλά τη περιοχή του ποδιού και να σκουπίζετε προσεχτικά όλη την επιφάνεια. Έπειτα εφαρμόζετε το spray fresh fingers στα νύχια, τα δάχτυλα και τα πέλματα σας. Τρίψτε καλά για να εισχωρήσει το διάλυμα μέσα στο μολυσμένο νύχι. Ακολουθήστε τη διαδικασία 2 με 3 φορές την ημέρα.

Το Fresh Fingers διαθέτει μια ισχυρή σύσταση με αντιμυκητισιακές ιδιότητες που θα αντιμετωπίσουν τους μύκητες των νυχιών σας.

Τι να προσέχετε όσο ακολουθείτε κάποια θεραπεία για την αντιμετώπιση των μυκήτων:

 • Μην κόβετε τα νύχια σας: εννοούμε να μην κόβετε ούτε να λιμάρετε τα μολυσμένα νύχια. Ο λόγος είναι όταν κόβουμε τα νύχια μας υπάρχει πιθανότητα να τραυματίσουμε το δέρμα. Ακόμα όμως και ένα μικρό κόψιμο μπορεί να επιτρέψει στο μύκητα να εισχωρήσει στο δέρμα σας και να δημιουργήσει ακόμα σοβαρότερα προβλήματα.
 • Κρατάτε τα νύχια σας όσο πιο καθαρά μπορείτε. Μια καλή πρόταση είναι να κάνετε κάθε βράδυ ένα ποδόλουτρο με ένα ήπιο αντισηπτικό. Το αφρίζον μπεταντιν είναι ιδανικό για αυτή τη περίπτωση. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 20 λεπτά και στεγνώστε τα διεξοδικά.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!