Τι ισχύει για τους μύκητες των ποδιών; Είναι πιθανό να εμφανίσετε και εσείς;

Τι ισχύει για τους μύκητες των ποδιών; Είναι πιθανό να εμφανίσετε και εσείς;

Μπορεί κι εγώ κάποια στιγμή να εμφανίσω μύκητες στα νύχια των ποδιών ή των χεριών μου;

Η υγιεινή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση μυκήτων στα νύχια σας όμως δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που είναι πιθανό να συμβάλουν αρνητικά. Το να κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά ή να τα χτυπάτε συχνά είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά τις πιθανότητες να εμφανίσετε μύκητες στα νύχια των ποδιών σας. Οι μύκητες που προκαλούν τη μόλυνση αναπτύσσονται σε υγρούς και ζεστούς χώρους όπως τα ινστιτούτα αισθητικής, τα γυμναστήρια και οι πισίνες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την εμφάνιση μυκήτων στα νύχια σας;

Ένα ταλαιπωρημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των μυκήτων των νυχιών. Ένα δυνατό ανοσοποιητικό είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση των μυκήτων πριν προλάβουν να εξαπλωθούν. Μπορείτε να καταπολεμήσετε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό με σωστή διατροφή και αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής εμπλουτισμένο με βιταμίνη C.

Κρατήστε τα πόδια σας καθαρά κι στεγνά. Αν είναι απαραίτητο χρησιμοποιείτε ταλκ για να στεγνώνετε το πόδια σας. Αποφύγετε στενά παπούτσια και κάλτσες που δεν επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν. Αλλάζετε συχνά τις κάλτσες σας αν είναι απαραίτητο και κόβετε συχνά τα νύχια σας αλλά όχι πολύ κοντά.

Γιατί οι άνθρωποι προσβάλλονται από μύκητες στα νύχια των ποδιών;

-Οι άνθρωποι που υποφέρουν από το λεγόμενο ‘σύνδρομο του αθλητή’

-αν έχουν προσβληθεί ξανά από μύκητες στα νύχια

-όσοι έχουν τραυματίσει στο παρελθόν τα νύχια τους

-οι γυναίκες που φτιάχνουν τα νύχια τους σε ινστιτούτα τα νύχια τους – ιδιαίτερα αν κάνουν ακρυλικό

-οι άνθρωποι που υποφέρουν από υπερίδρωση

-όσοι φορούν κυρίως στενά παπούτσια

-όσοι είναι  άνω των 60 ετών

-οι διαβητικοί και

-όσοι έχουν άτομα στο οικογενειακό τους περιβάλλον που έχουν προσβληθεί έστω μια φορά από μυκητίαση στα νύχια

Είναι όλοι κατηγορίες ανθρώπων που έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μύκητες στα νύχια των ποδιών τους. 

Ποιες επιλογές θεραπείας είναι διαθέσιμες;

Υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορεί να διαλέξει ο γιατρός σας. Οι τοπικές θεραπείες για τους μύκητες νυχιών συνήθως έχουν τα πιο άμεσα αποτελέσματα με τις λιγότερες παρενέργειες.

Τα φάρμακα που λαμβάνουμε από το στόμα έχουν πιο σοβαρές παρενέργειες.

Οι βιολογικές και οικιακές θεραπείες θέλουν αρκετό χρονικό διάστημα και συστηματική χρήση για να επιδράσουν και συνήθως δεν έχουν τόσο καλά αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλές σελίδες που θα σας προτείνουν πολλών ειδών οικιακές θεραπείες με μαρτυρίες ανθρώπων για το πως αντιμετώπισαν το πρόβλημα τους όμως για πολλούς έχουν αποδειχθεί χάσιμο χρόνου σε μια κατάσταση που για να θεραπευτεί θέλει ήδη ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν δεν είναι αποτελεσματική η θεραπεία σε μένα;

Αν αποφεύγετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας γιατί δεν σας φαίνεται αρκετά σοβαρό το πρόβλημα τότε ξανασκεφτείτε το. Το να έχετε μύκητες στα νύχια ή τα πόδια μπορεί να είναι ντροπιαστικό και η θεραπεία να είναι ακριβή και χρονοβόρα όμως είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Τουλάχιστον 1,5 μήνα για τα νύχια των χεριών και 3 μήνες για τα νύχια των ποδιών. 

Όποια θεραπεία σας δώσει ο γιατρός σας να την ακολουθείτε κατά γράμμα και με υπομονή και επιμονή θα αφήσετε πίσω σας όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Έχοντας δοκιμάσει αρκετές μεθόδους, μόνο με το σπρέι onycosolve κατάφερα να σταματήσω τους μύκητες από τις πρώτες 7 ημέρες.

Στις πρώτες 7 ημέρες οι μύκητες σταμάτησαν να εξαπλώνονται και άμεσα άρχισε το δέρμα να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. 

Δείτε εδώ το Onycosolve και ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν θαύμα που καταπολεμά τους μύκητες στα νύχια και τα πόδια, με άμεσα αποτελέσματα.

Mikitiaseis.gr

Η ιστοσελίδα Mikitiaseis.gr προσφέρει άρθρα και νέα γύρω από την αντιμετωπίση των μυκητών στα πόδια και τα νύχια. Τα άρθρα μας είναι καθαρά συμβουλευτικά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Με το Fresh Fingers θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια!